Edificarea unei pasiuni psihologice:

Zilnic observ comportamente, socializez cu semeni, patrund in psihologia lor individuala, ii cunosc, incerc sa ii inteleg! Aceste multe probleme de interior au fost intelese ca probleme de definire a esentei umane!

Omul, ca fiinta empirica da dovada de sensibilitate! Dezvolta afectivitate emotionala si uneori vointa! Omul poarta un razboi zilnic intre ratiune si pasiune!

Cateodata ‘ ti-e usor sa oferi o poveste pasionala, mai greu fiind sa faci lumea sa fie normala’ !

Pasiunea vine din interior , asaltata de decor si responsabilitate, sustinuta de putere individuala si calitate!

Psihologia e complexa, o regasim in rutina zilnica, totul e psihologie, alegeri, stil de viata, emotii!

Cand este centrata ideea de pasiune, iar ratiunea iti spune ca realismul depaseste limitele pasionale , virtutea psihologica intervine pentru infaptuirea balantei naturale!

Lumea noastra goala, o putem colora usor, ca pe o coala!

Vesnica dihotomie , ratiune si simtire asta ne edifica!

In esenta deprindem si dezvoltam un cumul de impulsuri ce au origini nascute!

Insa marile pasiuni vor naste intotdeauna dezechilibre!

Ai uneori impresia, ca intamplarile emotionale te degradeaza la grad de mediocru, insa asta nu echivaleaza cu lipsa de valoare!

Am cunoscut persoane care au reusit si persoane care au incercat! Persoane care au incercat si nu au reusit ! Persoane care nu au incercat dar au reusit! Persoane care nu vor incerca niciodata!

Mintea umana, complexa, capabila, iti influenteaza alegerile, insa intregul organism uman este foarte sofisticat atunci cand punerea lor in practica se realizeaza!

Te poti edifica drept, sau poti spera ca intr-o zi ai putea ajunge sa ai ce iti doresti, doar pentru ca tu crezi! Aia este pasiunea si focul tau interior!

Apare la un moment dat fenomenul de cristalizare, emotionala sau de alte feluri!

Sthendal, un scriitor francez, spunea ca daca arunci o ramura intr-o mina de sare , cu timpul aceasta se va acoperi de cristale si va capata aspectul unei bijuterii! Asa e si si cu edificarea umana, cristalizarea surclaseaza pasiunea! Caci inainte de pasiune , ratiunea te ajuta zilnic sa traiesti!

  • A fi apt de o pasiune si a nu o trăi, te face incomplet și limitat. Oscar Wilde

Tocmai d-aia nu vrem sa fim sau sa devenim limitati in viata asta! Si cautam edificare prin orice scop!  Raportul ratiune- pasiune nu trebuie sa depaseasca limitele normale!

Intr-un final, edificam doar realizarea faptului ca ne-am urmat ratiunea! Aceasta nefiind intotdeauna aceeasi cu telul nostru suprem!

Insa micro-universul organico-cognitiv produce surpriza!

Edificarea-i sublima, scopul e divin!

inima-si-creierul-in-balanta-ratiune-vs-sentiment-pictura-ulei-pe-panza-the-heart-or-the-brain-the-soul-or-the-mind-oil-on-canvas-painting

Lasă un comentariu